Informare,

privind implementarea masurilor din cadrul proiectului MODERN,

 aferente RAT Craiova si Primariei Municipiului Craiova

 

 

Proiectul MODERN (Mobility, Development and Energy use Reduction – Mobilitate, Dezvoltare si Reducerea Consumunlui de Energie) este un proiect cu finantare directa de la Comisia Europeana, aferent programului CIVITAS – FP 7.

 

Proiectul a inceput la 15 octombrie 2008 (deschiderea oficiala a avut loc la Primaria Municipiului Craiova) si s-a incheiat la 14 februarie 2013.

 

A fost un proiect de cercetare-dezvoltare, de tip pilot, inseamnand ca numarul de echipamente, componente, mijloace de transport si statii de calatori modernizate prin proiect, reprezinta doar o parte din nevoile transportului public din Municipiul Craiova, fapt pentru care implementarea sistemului in totalitate se va face gradual, (incepand cu cateva trasee, statii de calatori, mijloace de transport, etc.), urmand a fi extins treptat, atunci cand resursele financiare, vor permite acest lucru.

 

Proiectul a cuprins 21 de parteneri din 4 orase, din tari ale Uniunii Europene, respectiv (Craiova-Romania, Brescia-Italia, Vitoria-Spania si Coimbra-Portugalia).

 

In Craiova au fost trei parteneri: Primaria Municipiului Craiova, RAT Craiova si IPA SA Craiova, Primaria Municipiului Craiova fiind coordonatorul intregului proiect (este pentru prima data cand un oras din Romania coordoneaza un proiect de acest gen la nivel european).

 

Valoarea intregului proiect a fost de 13.400.664 euro, iar pentru partenerii din orasul Caiova resursele financiare alocate au fost in cuantum de 2.591.586 euro din care RAT Craiova a avut prevazuta suma de 1.454.851 euro (761.850 de la Comisia Europeana).