Noi staţii de autobuz pentru călătorii craioveni

Sursa : http://www.editie.ro/articole/actualitate/noi-statii-de-autobuz-pentru-calatorii-craioveni.html

Mai multe staţii pilot au fost amplasate în cinci locuri din Bănie. La acestea se adaugă  o sută de bănci  montate în staţiile RAT Craiova. Anunţul a fost făcut ieri de directorul Regiei Autonome de Transport Craiova, Radu Preda, care a declarat că societatea pe care o conduce urmează să facă noi aprovizionări şi în ceea ce priveşte refugiile pentru călători. Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu mai multe firme private, care, timp de trei ani, vor avea posibilitatea de a-şi promova produsele pe staţiile de autobuz ale RAT Craiova.

Referitor la investiţiile derulate de RAT Craiova, pot spune că staţiile pilot au fost deja amplasate în municipiul Craiova, în cinci locaţii din oraş – câte una la gară, Craioviţa Nouă şi zona 1 Mai, dar şi alte două în cartierul Lăpuş. Pe lângă acestea avem şi o sută de bănci pe care le-am confecţionat şi care sunt deja montate în staţiile din oraş. În momentul de faţă mai montăm în oraş refugii confecţionate de noi pentru călători la capătul de linie din zona Brestei, am montat deja un astfel de refugiu la Şimnicul de Jos. Urmează să facem acelaşi lucru la Troacă şi Făcăi. Este un proiect pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu firme private, care au plătit pentru aceste noi staţii din Craiova şi care, timp de trei ani, vor putea să-şi promoveze produsele pe staţiile noastre de autobuz. Ne dorim să continuăm şi cu alţi parteneri privaţi. Suntem deschişi la orice propunere care ar putea să îmbunătăţească condiţiile călătorilor noştri. Staţiile arată foarte bine, sunt făcute din inox şi respectă aceleaşi norme ca şi cele din capitalele europene. Consider că este un prim pas în proiectul nostru «Transport public de calitate pentru cetăţenii Craiovei».
A declarat Radu Preda, directorul RAT Craiova

Radu Preda: «Urmează o perioadă în care vom munci ani pentru datorii!»

Totodată, Preda a pus pe tapet situaţia financiară a regiei din perioada ianuarie -  septembrie 2013. Profitul obţinut de RAT în prima jumătate a anului este de aproximativ 200.000 de euro. Cu toate acestea, directorul afirmă că  datoriile acumulate pe parcursul anilor nu lasă loc pentru performanţă, urmând o perioadă în care se va munci intens pentru acoperirea restanţelor. Mai mult, oamenii îşi vor putea procura bilete de călătorie chiar şi prin SMS.

RAT Craiova prezintă trimestrial situaţia financiară a societăţii şi realizările pe care le-am avut în ultimul timp. În perioada ianuarie – septembrie 2013, RAT Craiova a realizat un profit de aproape 200.000 de euro. Datoriile foarte mari ne împiedică să facem performanţă, avem încasări mari, am reuşit să avem creşteri la vânzarea de bilete şi la toate componentele RAT. Datoriile foarte mari care au venit din urmă încă ne împiedică să facem performanţă. Cu toate acestea, faptul că am realizat profit şapte miliarde şi jumătate de lei este un lucru uriaş. Mulţi ani RAT Craiova a suferit pierderi enorme. Toţi indicatorii regiei s-au îmbunătăţit. Am reuşit să angrenăm în activitate toţi oamenii, să avem creşteri la vânzările de bilete, nu au făcut disponibilizări în rândul personalului. Din punctul meu de vedere urmează o perioadă în care ani întregi vom munci pentru datorii. Ne-am profesionalizat serviciile şi în momentul de faţă avem un control eficient. În curând vom putea să cumpărăm bilete chiar şi prin sms. Rezultatele nu sunt întâmplătoare şi vin în urma muncii depuse.
A completat Predaf